Termeni si conditii

Magazinul online CRIX.ro este administrat de compania CRIX ONLINE SRL (denumita in continuare Vanzator), inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/42/2020, avand CIF/CUI RO42071562, capital social 200 lei, sediul social in Str. Aragonitului, Nr. 5, Sector 6, Bucuresti, Romania, telefon 0792 32 32 30, e-mail comenzi@crix.ro.
Prin utilizarea website-ului CRIX.ro, vizitatorul (denumit in continuare Cumparator) isi exprima acordul fata de Termenii si Conditiile descrise mai jos.
Informatiile din sectiunea “Termeni si Conditii” pot fi modificate de Vanzator in functie de evolutia prevederilor legale, fara obligatia de a anunta in mod special acest lucru.
Prin crearea unui cont sau/si plasarea unei comenzi, Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de e-mail furnizata.
In momentul plasarii unei comenzi in magazinul online CRIX.ro, Cumparatorul isi exprima acordul pentru metoda de comunicare electronica prin intermediul e-mail-ului si / sau telefonic.

Procesarea si confirmarea comenzilor

Vanzatorul va verifica comanda primita si poate trimite catre Cumparator notificarea de livrare, fara a necesita vreo confirmare de primire din partea Cumparatorului.

Facturarea comenzilor
Fiecare comanda confirmata specifica produsele, preturile, modalitatea si termenul de plata. Vanzatorul va emite Cumparatorului o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate. Cumparatorul are obligatia de a furniza toate informatiile corecte necesare emiterii facturii fiscale in acord cu legislatia in vigoare.
Preturile si informatiile despre produse
Toate preturile prezentate in cadrul magazinului online CRIX.ro includ TVA. Preturile nu includ cheltuielile de livrare, cu exceptia cazurilor in care se specifica acest lucru pe pagina produsului.
Cu toate ca ne straduim pentru a lista preturile corecte pe website, pot aparea erori de introducere a datelor si in consecinta pot aparea situatii in care anumite produse din oferta noastra pot avea preturi gresite sau alte caracteristici introduse eronat. Pentru aceste situatii ne cerem scuze si vom depune toate eforturile pentru remedierea problemelor aparute.

Ne rezervam dreptul de a anula eventualele discounturi speciale oferite Cumparatorului daca acesta va returna din produsele comandate ca pachet cu pret special (Ex: pachet de mai multe produse achizitionate de la CRIX.ro la un pret special acordat pentru volum/valoare mare de achizitie totala) si livrate de catre Vanzator. Cumparatorul poate returna toate produsele achizitionate la pret special si i se returneaza pretul achitat. Exista de asemenea posibilitatea sa faca retur partial de produse urmand ca pentru produsele nereturnate sa plateasca pretul publicat pe website la acel moment. Pentru produsele returnate i se va returna pretul achitat din care se retine valoarea discountului special acordat initial pentru achizitia de volum/valoare mare facuta.

Vanzatorul si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.
Imaginile produselor sunt prezentate in cadrul magazinului online CRIX.ro cu titlu de exemplu si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.), cu toate ca se va incerca prezentarea acestora in mod cat mai corect.

Garantie
Produsele cumparate prin intermediul CRIX.ro beneficiaza de garantie, conform prevederilor legale in vigoare (OG 21/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 449/2003, cu modificarile si completarile ulterioare) si politicilor comerciale ale producatorilor. Termenul de garantie decurge din momentul facturarii produsului. Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Nu putem elibera duplicate pentru certificatul de garantie.
Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel in certificatul de garantie comerciala.
Garantiile aplicabile sunt cele prevazute de legile aplicabile si detaliate in certificatul de garantie emis de catre Producator/Importator .

Vanzatorul declara pe propria raspundere ca produsele comercializate prin magazinul online CRIX.ro respecta cerintele referitoare la protectia vietii, sanatatii, securitatii muncii si protectiei mediului, in conformitate cu prevederile HG 352/2017 si HG 457/2003. De asemenea,Vanzatorul declara ca echipamentele electrice pe care le comercializeaza respecta cerintele normativelor europene 72/23/EEC si 93/68/EEC, prevederile HG 992/2005 privind limitarea utilizarii substantelor periculoase in echipamentele electrice si electronice, precum si prevederile HG 448/2005 privind prevenirea producerii de deseuri de echipamente electrice si electronice.
 
Repararea, inlocuirea sau returnarea se face pentru defecte gasite la/pe materialul din care este confectionat produsul sau orice defect de executie, in momentul in care se desface pachetul si daca produsul se afla in perioada de garantie. Garantia se ofera pentru un produs destinat a fi folosit in mod obisnuit, in conditii normale.

Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula:

• Uzura normala a produsului tinand cont de durata de viata.
• Incendierea, deteriorarea, furtul, decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii la soare sau la o alta sursa puternica de caldura sau a contactului cu apa, vopsirea produsului de catre client, deteriorari ale produsului in urma unor calamitati, ruperea sau zgarierea produsului ca urmare a lovirii sale, defecte produse de depozitarea in conditii de umiditate, curatarea cu substante neadecvate, depozitarea si utilizarea produsului in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost testat si proiectat, defecte care apar ca urmare a erorilor de montaj.
• Folosirea produsului in regim industrial, in locuri publice sau in scopuri profesionale fara acordul CRIX.ro.
• Pentru produse revandute de catre Cumparator.
• Interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate (debitare partiala, gaurire, vopsire, lipirea altor repere, samd).

Garantia este valabila incepand de la data cumpararii produsului.
Garantia comerciala se aplica in conformitate cu legislatia in vigoare.
Pentru a beneficia de garantie, trebuie sa se trimita la adresa comunicata pe e-mail de catre angajatii CRIX.ro bonul de casa sau factura fiscala a produsului cumparat impreuna cu certificatul de garantie precum si produsele cu defect pentru a fi analizate.
Pentru a beneficia de garantie, trebuie sa contactezi pe e-mail CRIX.ro cu detalierea problemelor identificate si transmiterea unor poze cu defectul observat. Daca observi vreun defect dupa ce ai cumparat produsul, trebuie sa faci o solicitare de inlocuire/remediere a acestuia sau de retragere din contract. In cazul in care un produs a fost schimbat din motive de garantie isi pastreaza termenii si garantia de la data inlocuirii acestuia.
Clientului nu i se mai poate inlocui produsul daca acesta sau parti componente din acel produs nu se mai a afla in gama de vanzare CRIX.ro. In acest caz oferim spre alegerea clientului produse similare din gama noastra sau restituirea contravalorii produselor defecte in garantie. Renuntarea la cumparare si Returnarea produselor
Cumparatorul persoana fizica poate renunta la produsele achizitionate din magazinul online CRIX.ro in termen de 14 zile de la receptionarea lor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta: "Consumatorul (conform legislatiei in vigoare, consumator este orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandesc, utilizeaza sau consuma produse ori servicii in afara activitatii lor profesionale) are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului".

Renuntarea la cumparare va implica returnarea produsului in termenul specificat cu toate accesoriile si/sau consumabilele aferente, cheltuielile de returnare fiind suportate de catre cumparator. Toate componentele produsului NU trebuie sa prezinte urme de deteriorare, de uzura sau de consum si vor fi verificate in service pentru a determina integritatea acestora. In caz contrar, Vanzatorul isi rezerva dreptul de refuza returul sau de a percepe o taxa pentru aducerea produselor la stare de vandabilitate.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achizitionate din magazinul online CRIX.ro si altele pe care Cumparatorul le detine sau urmeaza sa le achizitioneze nu fac obiectul responsabilitatii Vanzatorului.
Renuntarea la cumparare nu poate fi invocata in cazul produselor pentru care a fost efectuata proba ori instalarea/montajul. Produsele pentru care s-a facut proba la sediul Vanzatorului nu sunt considerate achizitionate prin comert la distanta. Acestea pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal si considerate corespunzatoare cu scopul si nevoile Cumparatorului.
In urma primirii de catre Vanzator a notificarii de denuntare unilaterala a contractului de catre Cumparator, conditionat de returnarea produsului, se va rambursa Cumparatorului  valoarea incasata pentru produsul in cauza, in termen de 14 de zile, cu retinerea costurilor aferente returnarii marfii la depozitul furnizorului Vanzatorului. Returnarea produselor se poate face daca produsul se returneaza neasamblat fara sa prezinte semne de uzura, atat acesta cat si accesoriile aferente.
Pentru stabilirea conditiilor in care produsul se returneaza, te rugam sa ne contactezi pe e-mail comenzi@crix.ro. 
Vanzatorul are dreptul sa solicite daune interese Cumparatorului, in conditiile legislatiei aplicabile, atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie. Vanzatorul isi rezerva dreptul sa refuze returul in cazul in care Cumparatorul abuzeaza de politica privind renuntarea la cumparare.

Cumparatorul persoana fizica poate solicita returul produselor achizitionate din magazinul online CRIX.ro in urmatoarele situatii: • Produsele nu respecta specificatiile de pe website
Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta CRIX.ro, Cumparatorul poate solicita returnarea acestuia in vederea inlocuirii lui sau a rambursarii integrale a contravalorii.

• Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator
In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 14 zile pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.

• Produsele se dovedesc nefunctionale
Daca produsul primit se dovedeste nefunctional, Cumparatorul poate reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii. Produsul nu se poate returna ca nefunctional daca, la cererea Cumparatorului, a fost desigilat si pus in functiune/testat la ridicarea de la sediul Vanzatorului sau daca a fost instalat de catre o persoana neautorizata.
Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs mai scump, Cumparatorul va achita diferenta de pret, respectiv daca valoarea produsului inlocuitor va fi mai mica, va primi rambursarea diferentei corespunzatoare. De asemenea, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite si insotite de toate accesoriile si documentele primite la livrarea produselor.
Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor sau a constatarii de catre Vanzator a starii de nevandabilitate a acestora sau in cazul in care lipsesc documentele originale expediate la livrarea produsului. Anumite produse nu pot fi returnate, incluzand:
  • Produse personalizate
  • Carduri cadou
  • Produse care fac parte dintr-un pachet promotional, EX: 5 bucati la 250 lei (doar daca sunt returnate toate produsele pachetului)

Doresti sa realizezi un retur? Mergi la Formular retur sau utilizeaza modelul de mai jos si trimite-l la adresa noastra de e-mail (comenzi@crix.ro): Model de formular de retur (*)
(*) Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract. Acesta este doar un model si nu este obligatoriu.

Catre CRIX.ro (CRIX ONLINE SRL),

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse:

1. .........................................................................................

2. .........................................................................................

3. .........................................................................................

4. .........................................................................................

5. .........................................................................................

Comandate la data .............. / primite la data ............ / numar comanda ............


Numele consumatorului: ..........................................................

Adresa consumatorului: ...........................................................

Data: ..................

Semnatura (numai in cazul notificarii pe hartie) ..........................

Continut
Continutul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe website, este proprietatea exclusiva a CRIX.ro (prin CRIX ONLINE SRL), acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). Pentru orice sesizare legata de incalcarea dreptului de folosinta sesizata pe website ne puteti contacta la adresa: office@crix.ro

Prelucrarea datelor cu caracter personal
Orice informatie cu caracter personal transmisa de Cumparator prin intermediul website-ului Vanzatorului este protejata, pastrata in conditii de maxima securitate si utilizata numai in scopul agreat de Cumparator in momentul colectarii, conform legilor in vigoare.
Cumparatorul isi exprima acordul sau pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vanzatorului pe adresa de e-mail furnizata la plasarea unei comenzi sau crearea unui cont.
Cumparatorul are posibilitatea sa modifice informatiile cu caracter personal furnizate si sa filtreze mesajele pe care doreste sa le primeasca din partea Vanzatorului, prin accesarea sectiunii online "Contul meu" si logarea in contul personal.

Drepturile de proprietate intelectuala
Numele magazinului online si insemnele grafice nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
Numele si siglele persoanelor juridice, precum si denumirile produselor pot fi marci inregistrate ale proprietarilor respectivi. Pentru orice sesizare legata de drepturile de autor puteti trimite e-mail la adresa office@crix.ro.
 
Forta majora si litigiile
Niciuna dintre partile contractante nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. Prezentul Contract este supus legilor din Romania.
Eventualele litigii aparute intre Cumparator si Vanzator vor fi rezolvate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente din Bucuresti. Conciliere amiabila
Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi solutionate prin e-mail sau cu persoana responsabila de comanda dvs., puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu D-nul Cristian Nastase, e-mail: cristian.n@crix.ro. Veti primi un raspuns la e-mail-ul dvs. in maxim 24 de ore in zilele lucratoare. Ultima actualizare
Actualizat la data de 01.05.2020 
CRIX ONLINE SRL - CRIX.ro